četrtek, 19. maj 2011

Kako narediti časovni trak, črto za prikaz zgodovine (timeline)

Pri urah zgodovine bi si sigurno bolje zapomnil obvezno snov, če bi mi jo učiteljice podajale na tak način, vendar ta način pač ni bil razširjen takrat. Pa tudi sedaj še ni tako zelo. Zakaj ne, ne vem.
 Torej s pomočjo časovne črte se lahko pomikamo naprej in nazaj po zgodovini in se tako bolje časovno predstavljamo kdaj se je kaj zgodilo. Sigurno ste že kdaj delali s časovno trakom na računalniku. Pa bi jo radi naredili tudi sami? Verjetno da.



Če jo želite ustvariti, se odpravite na za to namenjeno spletno stran Tiki-Toki. Z brezplačno registracijo lahko enostavno dodajate dogodke (hitro pa niti ne, ker morate dodajati vsak dogodek posebej, vsaj nisem našel drugega načina), opise dogodkov, slike in jih postavite na časovno črto do ure natančno. Z brezplačno uporabo imate lahko na en račun eno časovno črto (kdo pa pravi da imaš lahko samo en račun, hehe), za več časovnih črt morate plačati. S plačilom dobite tudi več možnosti za ustvarjanje, a lahko že z brezplačnim računom ustvarimo super časovno črto ali timeline.

Poleg tega Tiki- Toki ponuja pobiranje fotografij s Flickra, lahko razširimo ali zožimo časovno črto (če imate veliko dogodkov, je bolj primerno črto razširiti, v nasprotnem primeru pa zoožiti), spreminjanje ozadja itd. Res pa je, da se boste morali verjetno na začetku malo privaditi za normalno in hitrejšo uporabo. Povezavo za izmenjavo z ostalimi uporabniki interneta, pa kar kopirajte s povezave v brskalniku.

Tu je še primer mojega časovnega traka. Naredil sem ga res na hitro, zato je nekoliko neurejen, si pa  lahko nekako predstavljate ;)

http://www.tiki-toki.com/

0 komentarji:

Objavite komentar