sobota, 14. maj 2011

Vreme natančno: vremenska napoved, grafi, zgodovina, podnebje

Za hitro vremensko napoved na določeni lokaciji obstaja wthr.in. Vendar če vas o vremenu ne zanimajo samo ali bo toplo, dež ali sonce, ampak bi radi čim bolj natančno napoved, poglejte Weatherspark.com

Zemljevid in grafi (lahko jih izbirate), zgoraj lahko izberete še podnebje, vremensko napoved, poročila

Spletna aplikacija natančno prikazuje trenutno stanje v ozračju: oblačnost, padavine, pritisk, veter itd. Prav tako tudi dokaj natančno s pomočjo ikon in grafov napoveduje kakšno vreme lahko pričakujete v prihodnjih dneh. Če pa bi radi pogledali kakšno je bilo ozračje v preteklosti, se po časovni črti lahko pomaknete za skoraj 40 let nazaj in analizirate spreminjanje vremena skozi leta. V angleščini imate tudi napisana vremenska poročila. V Sloveniji sta dve postaji, od katerih na Weatherspark jemljejo podatke: Ena je Ljubljana Brnik, druga je pa Maribor Slivnica. Sloveniji blizu pa je še postaja v Trstu.

Skratka, spletna stran je pravi raj (in bi kar težko verjel da je to na voljo navadnim smrtnikom brezplačno! :) )za natančnejše analize, primerjave in natančno napovedovanje vremena. Priporočam ;)

0 komentarji:

Objavite komentar